Mediedagbog 2

Som en del af mit kandidatfag på IT-Universitetet har jeg skrevet logbog over mit medieforbrug. Her er dag 2 ud af 2.

Mandag 27.2

Morgen
Tjekker Politiken, Facebook og Instagram inden jeg står ud af sengen. I bussen sidder jeg i lang tid og kigger ud af vinduet, kigger på min søn der på hele turen spiller et spil på sin telefon, før jeg sidst på turen læser Politiken og for en gangs skyld tjekker Twitter, for at læse verdens reaktioner på Oscarnight.

Afleverer min søn i skole på Vesterbro. Bruger Google Maps til at planlægge en gårute til IT-U. Lytter til musik på Spotify i de 45 minutter turen varer. Jeg ville ikke gå så ofte og så langt som jeg gør, hvis ikke jeg kunne høre musik imens.

Formiddag
Pause på IT-U. Tjekker Facebook og kommunikere med influenzaramte, bortrejste og arbejdstravle gruppekammerater via Messenger.

Eftermiddag
Lander i fremmed arbejdsgruppe, da jeg er alene i min gruppe denne mandag. Med de to fra gruppe 12 diskuterer jeg vores had/kærlighedsforhold til Facebook. Hvordan vi alle tre (og et par af vores respondenter) er ved at gå lidt døde i mediet, hvor trættende det er at en stor del af vores feeds er optaget af kommunikation fra firmaer – og hvordan vi kan få lyst til at skride og boycotte mediet, bare fordi at alle forventer at alle bruger det. Nokias 3310 dukker op i samtalen igen. Vi er enige om at det er verdens bedste strategi og timing der ligger bag denne relancering. Mætningspunktet er måske ved at være nået, når vi taler om sociale medier?

Vi taler også om appen Medium, der ud fra dine interesser vælger de mest interessante artikler fra forskellige skribenter. Jeg downloader appen med det samme og afprøver den … Ja, jeg er mæt, men jeg kan godt presse en spændende ny dessert ned.

Aftaler kommende møde med min egen gruppe på Messenger, laver aftale med veninde via SMS og går tilbage til Vesterbro med Spotify i ørerne. Kigger på Facebook i bussen til Nørrebro. Da jeg kommer hjem betaler jeg regninger på netbank og sms’er med min kæreste der er på vej hjem fra Jylland.

Aften
Jeg læser lidt nyheder og streamer er afsnit af en tv-serie på DR.dk

Læs dag 1 her og læs om min medieaskese her